SELAMAT DATANG KE bLOG aNyLzA...JANGAN LUPA TINGGALKAN JEJAK ANDA. ~TERIMA KASIH~

Tinggalkan JeJak AnDa

Saturday, March 12, 2011

Buat Logo


langkah 1:

macam biasa korang bukak file > new

dia guna 800x600...

ni cth je la

langkah 2:

bukak file bendera korang n grap ke background..

langkah 3:

klik pada filter > Distort > twirl

klu nak ulang press ctrl + F

sampai jd cam pic di bwh ni

langkah 4:

Ok..dah jadi macam ni korang right click pd layer pic ni pilih blending option > color overlay.

klik juga kat drop shadow..wat setting cam kat bwh..

dan hasilnya mst jd cam ni



langkah 5:

then korang leh buh nama logo korang..

macam dya buat dibawah...

langkah 6:

sebelum save korang right click pd layer text korang > Rasterize Type

n delete background putih.

save pic korang guna files .png

-SELESAI-



No comments:

Post a Comment